top of page
tarjoa-1.png

TARJOA!TARJOUSKAUPPA

on LKV HILDENin yksi vaihtoehto

myydä kohteesi parhaaseen markkinahintaan!

Mikä käypä arvo?!

Käypä arvo on se hinta, joka kohteesta on saatavilla myyntihetkellä vapaalla kaupalla, toisistaan riippumattomien kaupan osapuolten kesken, normaalein kauppaehdoin, tavanomaisine ja julkisesti näkyvin markkinointimenetelmin ja keskimääräisellä myyntiajalla.

Kun myydään tarjouskaupalla, ei jää varaa spekuloinnille - olisiko saatu vielä parempi hinta? Menikö liian halvalla? Teinhän kaupat nyt varmasti "oikeaan" hintaan?!?

Tarjouskauppa pähkinänkuoressa:

Lähtöhinta

Lähtöhinnan tulee olla ennen kaikkea houkutteleva, ei ylihintainen!

Aloitus

Markkinointi alkaa, odotetaan Tarjouskaupan seuraajia - potentiaalisia ostajia asunnolle.

Tarjous!

Kaikki tehdyt tarjoukset ovat näkyvissä ja voimassa vähintään 48 tuntia. Myyjä hyväksyy tai hylkää.

Kaupanteko

Tarjous hyväksytty! Markkinointi päätetään ja tehdään kaupat parhaaseen hintaan - käypään arvoon!

Tarjouskaupassa ei myyjällä ole myyntipakkoa missään vaiheessa, ja hän saa hyväksyä tai hylätä minkä tahansa tehdyn tarjouksen. Täten joskus euromäärältänsä pienempi tarjous voi olla myyjän kannalta parempi, mikäli sen ehdot muutoin pesevät toiset tehdyt tarjoukset.

 

Myyjä siis voi myydä halutessaan pienemmällä hinnalla "mukavalle nuorelle ensiasuntoa ostavalle pariskunnalle", kuin korkeamman tarjouksen tehneelle "kaupanteon jälkeen jokaisesta olohuoneen parketista löytyvästä pikkunaarmusta mahdollisesti reklamoivalle taholle".

 

Tästä syystä myös usein asiakas jolla on entinen asunto vielä myymättä, ei välttämättä kamppaile kärkisijasta asiakkaan kanssa, jolla ei ole tarvetta entisen asunnon myyntiin, ja lainalupauskin on jo ehkä  järjestettynä, vaikkakin muutoin tarjoaisi tonnin tai parikin enemmän.

Kaikki tarjoukset tehdään välittäjän kautta kirjallisina ja Asuntokauppalain sekä Maakaaren mukaisesti nämä sitovat ja velvoittavat sen osapuolia tultuansa hyväksytyksi ja tarjouksen ehtojen täyttyessä. Välittäjä taustoittaa myyjää tarjouksen tekijästä, ja auttaa tässä päämiestänsä myös vertailemaan erilaisia saatuja tarjouksia keskenään.

Tarjouskaupassa kaikki tehdyt tarjoukset ovat kaikkien nähtävillä, ja myyjän kannalta ideaalitilanteessa päästäänkin aitoon kilpailutilanteeseen, jossa hinta nousee ja lopulta päätyy kohteen markkinahintaan - käypään arvoon siis!

Tehdyt tarjoukset ovat voimassa ja näkyvillä aina vähintään 48 tuntia, ennen kuin myyjä voi tämän hyväksyä. Tässä ajassa myös muut voivat tehdä oman tarjouksensa.

Milloin käyttää tarjouskauppaa?

Tarjouskauppa voi olla sopivin markkinointi- ja myyntitapa kohteelle, jolle voidaan olettaa olevan runsaastikin kysyntää, ja jolloinka käypä arvo muodostuu puhtaasti kysynnän ja tarjonnan lain mukaan - paras tarjous voittakoon!

 

Esim. halutut ydinkeskustan pikkuasunnot ovat usein tällaisia kohteita, joille voi suositella tarjouskauppaa parhaan kauppahinnan saamiseksi.

Toinen otollinen tapaus voisi esimerkiksi olla erittäin vaikeasti muutoin hinnoiteltavissa oleva kohde, esim. vanha omakotitalokiinteistö muuttotappiopaikkakunnalla, jota ehkä kannattaisikin lähteä markkinoimaan nousevalla, eikä laskevalla hinnalla.

Kolmantena voisi mainita vaikkapa purkukuntoisen omakotitalokiinteistön asemakaava-alueella, josta myyjä haluaa saada parhaan mahdollisen hinnan markkinoitaessa tätä uuden talon rakennuspaikkana-/tonttina.

Myös lähiöt, joissa on markkinoihin nähden ylitarjontaa tietynlaisesta asuntokannasta, voivat tarjota tarjouskaupassa myyjälle ehkä keskimääräistä markkina-aikaa nopeamman myyntiajan, ja taasen varmasti parhaan markkinahinnan samalla!

Rohkeasti lähtöhintaa asettamaan

Lyhyesti ideana lähtöhinnan asettamisessa on se, että tämä asetetaan asiakkaita houkuttelevaksi, ja jolla asunto osaltansa varmasti heti erottuu muusta vastaavasta tarjonnasta.

 

Mikäli myyntikohde ei varsinkaan ole millään tapaa uniikki, onkin usein ainut myyntivaltti vain ja pelkästään - hinta.

 

Aina on kuitenkin markkinoilla asiakkaita "ostohousut jalassa ja ostoikkuna auki", jotka vain odottavat ostettavaa - oikealla hinnalla. Jos kyseessä on tavanomainen myynti (ei siis tarjouskauppa), ja lähtöhinta jo alussa liian korkealla, jäävät nämä asiakkaat vain odottamaan seuraavaa hinnantarkistusta. Näin usein käyttäytyy tavallinen ostaja - hän ei tarjoa, vaan mieluummin odottaa hinnan tippumista alaspäin, joka taas vain pitkittää myyntiaikaa.

Paljonko sitten tarjota?

Tarjouskaupassa asiakas tarjoaa sen verran, mitä on valmis maksamaan sillä hetkellä. Myyjä päättää myykö siihen hintaan.

Tarjouskaupassa on mahdollista tarjota myös alle lähtöhinnan.

 

Joskus kannattaakin siis kokeilla "kepillä jäätä", varsinkin mikäli asuntoa on ehditty markkinoimaan jo pidemmän aikaa, eikä tarjouksia ole kuitenkaan tullut. Myyjä kun voi yhtäkkiä heltyä myymään, vaikka alle tavoite- ja lähtöhinnan...

Lopuksi

Tarjouskauppa voi siis olla tehokas lisä myyntiin, jota kannattaa kokeilla jos kauppaa ei muuten tunnu tulevan. Minkä tahansa kohteen myynti voidaan myös koska tahansa muuttaa tarjouskaupaksi vaikka kesken sopimuskautta, ja tarjouskaupasta voidaan aina myös siirtyä (takaisin) tavanomaiseen pyyntihintamalliin, jos tämä tuntuu paremmalta vaihtoehdolta.

Tarjouskaupan saat käyttöön ilman lisäkustannusta, tämä sisältyen välityspalkkioon.

Kysy tarkemmat tiedot, ja aletaan myymään - tarjouskaupalla!

tarjoa-1.png
bottom of page