top of page

KAUPANVAHVISTUS 24/7

Kaupanvahvistuksessa kiinteistön luovutus (esimerkiksi kauppa tai lahja) vahvistetaan kaikkien luovutuskirjan allekirjoittajien läsnä ollessa. Ilman kaupanvahvistusta luovutus on mitätön, eikä ostaja voi saada lainhuutoa kiinteistöön. Vahvistuksen voi tehdä ainoastaan kaupanvahvistaja.

Maanmittauslaitoksen määräämä kaupanvahvistaja Mikko Hilden tekee kaupanvahvistuksia "24/7" toimistolla, pankissa tai tarvittaessa myös kotonanne/kiinteistöllä paikan päällä. Tarvittaessa myös viikonloppuisin saatte palvelun kauttamme.

Halutessanne voidaan myös lainhuutohakemus laittaa automaattisesti vireille  kaupanvahvistuksesta.

 

Palkkio kaupanvahvistuksesta on aina 120 euroa. Tämän voi maksaa laskulla, käteisellä, tai MobilePaylla.

 

SOITA 045 861 4477 / WHATSAPP - MIKKO@LKVHILDEN.FI

 

Toimin kaupanvahvistajana Jyvässeudulla ja tarvittaessa kauempanakin. Toimituksen teen nopeasti, tarkasti ja joustavasti aina osapuolten aikatauluja mukaillen. Vaadin aina saada nähtäväksi kauppakirjan ja mahdolliset valtakirjat mielellään jo etukäteen, jotta näihin ehditään tekemään tarvittavat muutokset ennen kaupantekoa.

 

Tarvittaessa teen myös kauppakirjat juridisesti pätevästi ja kaupan osapuolien sopimien ehtojen mukaisesti.

Jyvässeudulla aiemmin on myös maistraatti tarjonnut kaupanvahvistajan palvelut viraston ulkopuolella, mutta tämä palvelu on lakkautettu 1.1.2020, kun maistraatit, Väestörekisterikeskus ja Itä-Suomen aluehallintovirastossa toimiva Maistraattien ohjaus- ja kehittämisyksikkö yhdistyivät Digi- ja väestötietovirastoksi. Maistraatti tarjoaa kaupanvahvistajan palvelut edelleen virastossa, mutta ei siis sen ulkopuolella, jossa vielä aiemmin henkikirjoittaja saattoi käydä kaupan vahvistamassa, ja josta itsekin "tilasin" aina kaupanvahvistajan omille kiinteistökaupoilleni, joissa toimin välittäjänä (en siis voi vahvistaa kauppaa, josta minulla on toimeksianto).

Kaupanvahvistajaksi ei tulla pelkästä omasta halusta vaan Maanmittauslaitos nimittää vuosittain kaupanvahvistajia, joilla on oikeus kaupanvahvistajana toimia.

Minulle on kunnia, että olen tämän luottamuksen ansainnut ja olen Maanmittauslaitoksen määräämä kaupanvahvistaja.

Jos kaipaat kiinteistökaupoillesi tai muuhun luovutukseen rentoa, mutta asiantuntevaa kaupanvahvistajaa, niin valitse minut.

 

Laajan kiinteistökauppatuntemukseni johdosta osaan ja mielelläni autan myös yleisesti kiinteistökauppoihin liittyvissä asioissa, palvellen myös perikuntia kiinteistönvälittäjänä, ja konsultoiden esim. perukirjaa ja kiinteistön selvennyslainhuutoa koskevissa asioissa. Perikunta kaupan osapuolena on yleinen, ja tärkeää on, että kaikki asiakirjat ovat kunnossa kaupantekohetkellä, joka mahdollistaa kiinteistölle lainhuudon käsittelyn ja myöntämisen ongelmitta Maanmittauslaitoksella.

 

Esim. perinnönjakoa ja osituksia varten pystyn tekemään käyvän arvon hinta-arvion asunto-osakkeista sekä kaikenlaisista kiinteistöistä.

Vaativimmissa oikeudellisissa kysymyksissä suosittelen kääntymään yhteistyölakitoimisto Fennolawin Tuukka Haarasen tai Janne Kallioisen puoleen, joilla on laaja kokemus eri lainaloilta.

 

Olehan siis yhteydessä!

Kaupanvahvistajan tehtävät ja palkkio

Laki kaupanvahvistajista määrittelee kaupanvahvistajan tehtävät:

  • Kiinteistön luovutuksessa kaupanvahvistaja tarkistaa osapuolten henkilöllisyydet.

  • Kaupanvahvistaja varmistaa, että kaikki luovutuksen osapuolet ovat läsnä ja allekirjoittavat luovutusasiakirjat, jonka jälkeen kaupanvahvistaja todistuksellaan sinetöi luovutuksen.

  • Kaupanvahvistaja myös tarkistaa ja vahvistaa kauppakirjat, esisopimuksen ja muut luovutuskirjat, joiden on täytettävä Maakaaren 2 luvun 1 §:ssä säädetyllä tavalla kiinteistön luovutuksen muotosäännöt.

  • Kaupanvahvistaja neuvoo, kuinka lainhuutoa haetaan. Lisää tietoa lainhuudosta löydät Maanmittauslaitoksen sivuilta. Kaupanvahvistaja myös kertoo, kuinka osapuolten henkilötietoja käsitellään viranomaisten rekistereissä.

  • Kaupanvahvistaja ilmoittaa välittömästi luovutuksen tiedot Maanmittauslaitokselle ja kiinteistön sijaintikunnalle.

Kaupanvahvistajan palkkio on Maa- ja metsätalousministeriön asetuksen mukaisesti 120 €.

 

Yleinen käytäntö on, että tämän maksavat puoliksi ostaja ja omistaja.

 

Lainhuudatusmaksu on 144 € (ei arvonlisäveroa), ja jonka perii suoraan Maanmittauslaitos.

Koska kaupanvahvistajan palkkiosta on säädetty em. asetuksella, voin taata, että kilpailutusta ei tarvita: tarjoan sinulle koko maan edullisimman hinnan. Samalla minulla on kunnianosoituksena osaamisestani ja asiantuntemuksestani maan kalleimmat hinnat. Luksusta edullisesti!

Mikäli kiinteistön luovutusta seuraava askel on uusi asunto, niin ota suoraan yhteyttä ja jutellaan, kuinka voisin auttaa sinua löytämään etsimäsi, ehkäpä vaikka ostotoimeksiannolla.

Tarvittaessa teen valmiiksi myös kauppa- ja muut asiakirjat kuten lahjakirja, ja kauttani saat näissä tarvittavat kiinteistörekisteripaperit (kiinteistörekisteriote, lainhuuto- ja rasitustodistus, kiinteistörekisterikartta) edulliseen 180 € yhteishintaan kaupanvahvistuksen kanssa.

Kauppakirjojen laadinta & em. kiinteistörekisteriasiakirjat & kaupanvahvistus yht. 549

Lahjakirja ja kaupanvahvistajan vahvistus yht. alk. 300 €

Tarvittaessa asiakas voi myös valtuuttaa LKV HILDENin toimimaan puolestansa lähettinä haettaessa kiinteistölle lainhuutoa ja mahd. tarvittavia kiinnityksiä, sekä myös tekemään varainsiirtoveroilmoituksen Verohallinnolle.

Kiinteistön luovutuksen saajalla on mahdollista saada lainhuutohakemus vireille jo kaupanvahvistuksesta. Näin lainhuuto tulee samalla automaattisesti vireille, kun kiinteistönluovutusilmoitus toimitetaan Maanmittauslaitokselle, tämä sisältyen kaupanvahvistajan 120 euron palkkioon (Maanmittauslaitos laskuttaa suoraan luovutuksen saajalta lainhuudatusmaksun 144 euroa per kiinteistö).

 

Tällöin luovutuksen saajan tulee ilmoittaa kaupanvahvistajalle, haluaako hän tässä yhteydessä lainhuutoasian käynnistyvän. Mikäli lainhuuto halutaan vireille, tulee luovutuksen saajan toimittaa kaupanvahvistajalle omat tai asiamiehensä yhteystiedot täydennyspyyntöjä, päätösasiakirjan toimitusta sekä laskutusta varten.

 

Kaupanvahvistaja ei ole tässä menettelyssä asiamies, eikä hän ole mitenkään vastuussa lainhuudon vireille tulosta, siihen tarvittavista asiakirjoista tai varainsiirtoverosta. Hän toimii vain lainhuudon lähettinä eli toteuttaa luovutuksen saajan tahtoa, jos he haluavat lainhuudon käsittelyn käynnistyvän kaupanvahvistuksesta. Lainhuutoon tarvittavien asiakirjojen toimittaminen ja vastuu varasiirtoveron maksamisesta ajallaan kuuluu luovutuksen saajalle.

 

Kaupanvahvistaja ei peri erillistä korvausta lainhuudon vireille laitosta, koska se sisältyy säädettyyn palkkioon.

Mikäli kaupanvahvistus tapahtuu kauempana Jyväskylästä, peritään tällöin matkakustannuksina 0,436 €/km (os. Puistokatu 11, Jyväskylä mitattuna).

Kaupanvahvistajamääräys 

Kaupanvahvistaja:  Hildén, Mikko 

c/o: LKV Hilden

Lähiosoite: Puistokatu 11 

Postitoimipaikka: Jyväskylä 

Puhelin: 045 861 4477 

Sähköposti: mikko@lkvhilden.fi 

Tunnus: 402000/806 

Määräyksen alkaminen: 22.12.2017 

Määräyksen päättyminen: 26.8.2047 

Maanmittauslaitoksen määräämä

Kauppakirjojen eko
Yhteydenotto kaupanvahvistu

Yhteydenottosi on lähetetty. Olen yhteydessä 2 arkipäivän kuluessa. Kiitos!

bottom of page